Az Operabál fantomjai böfögtek

 2010.02.21. 22:11

Érdeklődve vártam, hogy milyen lesz az idei Operabál a fogatlan marketing igazgató és szörnyella kedvese nélkül. Előttem a kép amikor az a fűzős ruhába erőltetett, töltöttgalamb testű asszonyság, riporterként faggatta a nagyérdeműt. A legsokkolóbb az volt amikor húga és a kedves mama is együtt tűnt fel. Belőlük egy is sok, de három ennyire hasonló? Hát az élmény bár több éve nyert megtapasztalást, de így felidézve is romboló. Pletyka szinten hallottam, hogy 200 millióért vette vissza az Operaház a bál a rendezés jogait. Ez már önmagában nonszensz, levédeni a nevet azzal együtt ami Magyar Állam tulajdona. Ott dolgozó vezetőként bebetonozni magunkat olyan jogokkal, amit utána közpénzből vesznek vissza. Annak örülök, hogy nem kell többet megbotránkoznom a korábbi rendező penészvirág lányán, amint elképesztő műselyem estélyiben hírdeti, hogy újra Operabál lesz az úriközönségnek. Itt volt az ideje, hogy az ügyeskedők eltűnjenek a színről. Talán nem fordulhat elő többet az, hogy a tombolára felajánlott ajándékot az esemény után a rendezők másikra cseréljék ki, önmaguk számára. Megköttetett az üzlet, de ezt a mostanit még a régiek szervezték. Külön öröm, hogy a nő az óriásplakátról azért eltűnt.

A színvonal egyre hanyatló, mind a rendezést mind a közönséget illetően. A báli toalettekről ne is beszéljünk, bár ki kell térnem rá. Először is, mondja már meg valaki Horváth Évának és annak visszataszító külsejű Szabó Patríciának, hogy úrinő nem megy bálba egyedül, hacsak nem első bálozó. Éva  többnyire gyönyörűen tündökölt, bár az egyik képen amikor profilból mutatták azt láttam, hogy akár a testvére is lehetne annak a csúf, giccsparádé Patríciának. Ez nem bók sajnos és legfeljebb Patinak lenne az ha Évához hasonlítanám. Évának nem tesznek jót az operációk, a feltöltés. Ettől függetlenül az outfitje szépen állt neki, bár évek óta nem tud elrugaszkodni ettől az ezüstös világtól. Celeb Patrícia ruhája ízléstelen mint ő maga, mit egy vidéki bárisnya. Miért kell ezt a nőt tévében mutogatni? Amikor valamelyik kereskedelmi tévé a lakásában járt, hát én nem voltam meglepve. Ennyi giccset, ilyen  ízléstelen berendezést ugyan a saját környezetemben még nem láttam, de ettől a nőtől minden kitelik. Tanulhatott volna a Cosmoból, bár ott is az töltötte ki az idejét, hogy önmagát ajnározza. A Stohl nőjének a ruháján az a sok piros masni, hát senki nem volt aki szólt volna neki? Anyukám, a kevesebb néha több! A szivárványszínű ruha Damak Jázminon és még egy hasonlót láttam egy fiú frizuárs vörös nőn, hát mindkettő nagyon gáz! Mint a kivágott ruhákból kikandikáló sonkák és a tetoválások is. A piros zakós parasztjankó meg a műanyag piros ruhás maca talán egy falusi lagziban jól mutatott volna. Senki nem hallott még a dress és face controll-ról?A tengeren túlon még egy átlag szórakozóhelyre sem lehet belépni enélkül, aki hülyén néz ki, kint marad. Rövidruhát, ízléstelenül megjelenőt be sem engednék és erre a bálra kisestélyit és koktélruhát sem. A meghívón, belépőjegyen rajta van, csak olvasni nem tudnak aki megveszik? Vagy a kapzsiság az oka, hogy jöjjön bárki a ki ki tudja fizetni a belépőt? Egyet-kettőt haza kellett volna zavarni és a következő évben már tudta volna mindenki, hogy ezen a bálon figyelni kell arra, hogy mit veszünk fel. Az ingyenélő celebek pedig maradjanak otthon! Nem veszik észre, hogy elkopik az üzleti világ erről az eseményről mert a celebkampány a mélybe húzta le? Magára valamit adó politikus nem ment el az eseményre, krízis ide vagy oda. Az egész felvonulás ciki, hogy ennyi pénzért ilyen emberekkel kell egy estét eltölteni. Az Orosz Barbara volt az aki az elvárások szerinti megjelenést hozott, pedig  valószínűleg ő is, mint a celebek többsége kölcsönruhában pompázott. Tehát nem az akadályozta meg őket, hogy jutott-e rá pénz vagy sem, csak ízlésük nincsen!

A Menü: Táncolni, mulatni jöttek az úrinépek. Aki kitalálta, hogy fűszeres fasírttól böfögjenek, az egy barom. Ha currys ha nem az, akkor is. Dobja el a szakács sipkáját a chef aki megcsinálta és az is aki engedte, hogy ez legyen a menüben, mert ez óriási szakmai baklövés. Ki akarna olyannal lejteni, aki egy hullámzó mozgás utóhatásaként büdöset ráböffent? A snacknek szánt fűszeres sajtgolyók olyan undorítóan néztek ki, hogy nem lett volna kedvem elvenni. 

Van még mit tanulni a bálozásról. A résztvevőknek jót tenne egy kis jóízlés kurzus, a rendezőknek pedig a hibáikból kellene tanulni. A legnagyobb hiba azt a csapatot meghagyni akik idáig züllesztették a nagymúltú eseményt, amely soha egyetlen pillanatában sem volt képes rekonstruálni azt, ahogyan báloztak az őseink.

A bécsi Operabálon egyre növekszik a résztvevő magyarok száma, mert bálozni szeretnének csak nem ebben a prolivircsaftban. A régiek tudtak bálozni, és tudtak viselkedni is bál közben. Nem ugráltak a parketten mint egy kecske és eszükbe sem jutott volna üvegből hörpölni a nedűt. Olyan a közönség amilyen a rendezők. Fantomok voltak itt és nem bálozók.

  

Címkék: budapest celeb menü bál patrícia giccs operabál ciki horváth szabó ruhák éva stohl fantom operaház chef korcsmáros baklövés módi

A bejegyzés trackback címe:

https://ombucmano.blog.hu/api/trackback/id/tr421779526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása